Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 1/4 mąki pełnoziarnistej razowej
- 3/4 szklanki mąki pszennej
- 1 łyżeczka proszku do pieczenia
- 1 łyżeczka sody oczyszczonej
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżki kakao
- 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego
- 1/4 szklanki brązowego cukru
- 1/5 szklanki oliwy z pestek winogron (lub dowolnej roślinnej oliwy)
- 2 łyżki masła orzechowego
- 2 jajka
- 2/3 szklanki mleka
- 1 jabłko obrane i pokrojone w kostkę
Przygotowanie:
- Piekarnik nagrzać do 180 stopni Celsjusza.
- Wszystkie składniki, oprócz jabłka, włożyć do misy miksera i dokładnie zmiksować na średnich obrotach przez około 5 minut.
- Jabłko obrać, pokroić w kostkę i dodać do masy. Dokładnie wymieszać.
- Blachę na muffinki wyłożyć papilotkami. Ciasto nakładać do 3/4 wysokości.
- Piec 30 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz