Składniki:
- 1 cebula obrana i drobno posiekana
- 2 papryki czerwone
- 1 papryka żółta
- 1 papryka zielona
- 1 cukinia pokrojona
- 1 mała dynia hokkaido
- 6 pomidorów lima sparzonych i obranych ze skóry
- 100 g kaszy bulgur
- 2 łyżeczki harissy
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Na patelni z grubym dnem rozgrzewam 4 łyżki oliwy i dodaję cebulę. Podsmażam do zeszklenia.
- Dodaję umyte i pokrojone w paski lub kostki papryki. Przykrywam i duszę 5 minut.
- Dodaję cukinię w talarkach oraz obraną i pokrojoną w kostkę dynię. Duszę pod przykryciem około 10 minut.
- Na końcu dodaję pokrojone w talarki lub łódki lub kostkę pomidory. Leczo gotuję kolejne 10-15 minut. Gdy pomidory puszczą sok, wsypuję 100 gram kaszy bulgur i duszę około 15 minut. Przyprawiam solą i harissą. Leczo jest najlepsze drugiego dnia :) Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz